Recepti


Rižoto od bifteka s okusom tartufa

Rižoto od bifteka s okusom tartufa

  • vrijeme pripreme: 30min
  • cijena ~ 35.19kn
  • 1205 posjeta

Ukoliko želimo da nam biftek ostane srednje pečen, trebamo ga izvaditi na stranu kada ga prepržimo na luku i vratimo ga u rižoto na kraju s maslacem, ribancem i tartufatom. Tartufatu, kao i tartufe, ulje s okusum tartufa, pesto i slične intenzivne začine dodajemo u malim količinama i uvijek prije serviranja da bi sačuvali svoju aromu.

Ukupna cijena ~ 35.19 kn

Normativ

100 g
Juneći biftek
19.48 kn ( 194.8kn/kg )
Juneći biftek
Maslinovo ulje ekstra djev. 0.5l, De Cecco

Maslinovo ulje ekstra djev. 0.5l, De Cecco

saznajte više na www.salvia.hr

0.01 l
Maslinovo ulje ekstra djev. 0.5l, De Cecco
0.84 kn ( 84.1kn/l )
Maslinovo ulje ekstra djev. 0.5l, De Cecco
40 g
Masline crne 720g
1.04 kn ( 25.9kn/kg )
30 g
Leća konzerva 400g
0.38 kn ( 12.5kn/kg )
5 g
Tartufata 80g
3.74 kn ( 748.9kn/kg )
80 g
Riža arborio 1kg
1.75 kn ( 21.9kn/kg )
1 g
Sol sitna 1kg
0.00 kn ( 4.19kn/kg )
Goveđa kocka, Podravka

Goveđa kocka, Podravka

Goveđa kocka izrazito bogatih sastojaka dat će jelima karakterističan okus i aromu prave domaće kuhinje. Ona je osnova za pripremanje izvrsne goveđe juhe, a kao krepki temeljac ili kocka može se koristiti za pripremanje jela od riže, tjestenine, raznih složenaca, jela od divljači i mnogih drugih jela.

saznajte više na www.podravka.hr

3 g
Goveđa kocka, Podravka
0.39 kn ( 128.7kn/kg )
Goveđa kocka, Podravka
1 g
Papar crni mljeveni 100g
0.10 kn ( 97.5kn/kg )
Vrhnje za kuhanje 500g, Dukat Brzo&Fino

Vrhnje za kuhanje 500g, Dukat Brzo&Fino

Brzo&Fino vrhnja za kuhanje se mogu koristiti za pripremu ili kao dodatak jelu, kojemu će podariti punoću okusa, a vama neopisiv užitak lakoće i brzine kuhanja. Probudite kulinarsku maštu uz Brzo&Fino vrhnje za kuhanje koje jelima daju jedinstven okus.

saznajte više na www.dukat.hr

0.1 l
Vrhnje za kuhanje 500g, Dukat Brzo&Fino
3 kn ( 29.98kn/l )
Vrhnje za kuhanje 500g, Dukat Brzo&Fino
0.01 l
Bijelo vino stolno
0.15 kn ( 14.7kn/l )
0.05 kom
Svježe bilje kopar
0.78 kn ( 15.5kn/kom )
0.05 kom
Svježe bilje francuski peršin
0.78 kn ( 15.5kn/kom )
20 g
Mini rajčica
0.59 kn ( 29.5kn/kg )
Ribani ribanac 40g, Sirela

Ribani ribanac 40g, Sirela

Ribanac je vrhunski ekstra tvrdi sir parmezanskog tipa. Zrije dugo – od jedne do dvije godine. Tek tada postaje zrnat, tvrd i lomljiv. Aroma mu je puna, slatkasta, s izrazitom voćnom primjesom. Nariban ili u kockicama, Ribanac je vrhunski gurmanski doživljaj!

saznajte više na www.dukat.hr

10 g
Ribani ribanac 40g, Sirela
1.45 kn ( 145.2kn/kg )
Ribani ribanac 40g, Sirela
10 g
Maslac
0.66 kn ( 65.7kn/kg )
20 g
Luk crveni
0.08 kn ( 4.2kn/kg )
l
Bijelo vino malvazija 0.75l
7.48 kn
l
Voda gazirana 0.5l
1.54 kn

Priprema

Biftek očistimo od žila i narežemo na kockice. Kopar i francuski peršin operemo i polovicu količine od svakog sitno nasjeckamo. Luk očistimo i sitno nasjeckamo. Masline odvojimo od koštica.

Kuhanje

Na maslinovom ulju prepržimo luk, kockice bifteka i rižu uz dodatak soli. Podlijemo vinom, vodom (0,25 l) i vrhnjem, te dodamo leću, odkoštene crne masline i začinimo goveđom kockom. Pustimo da kuha dok riža ne omekša. Okus doradimo sa svježim sjeckanim biljem i paprom. Maknemo s vatre i umiješamo ribani ribanac, maslac i tartufatu.

Serviranje

Rižoto složimo na tanjur i dekoriramo mini rajčicom i listom svježeg kopra i francuskog peršina.


Izdvojeni recepti

Krem juha od kozica s tjesteninom

Krem juha od kozica s tjesteninom

  • vrijeme pripreme: 30 min
  • cijena ~ 11.99 kn
  • 1149 posjeta
Varivo od zelja

Varivo od zelja

  • vrijeme pripreme: 40 min
  • cijena ~ 3.56 kn
  • 2700 posjeta
Juha od rajčice i plodova mora s rižom

Juha od rajčice i plodova mora s rižom

  • vrijeme pripreme: 35 min
  • cijena ~ 10.67 kn
  • 1473 posjeta