Recepti


Enchilada s piletinom i povrćem

Enchilada s piletinom i povrćem

  • vrijeme pripreme: 40min
  • cijena ~ 17.48kn
  • 3097 posjeta

Na isti način, možemo pripremati ovo jelo i sa drugim mesima (pureći, svinjski ili teleći file, biftek) ili ribljim fileom i plodovima mora. Ukoliko želimo ljutu enchiladu, u nadjev dodamo jalapeno papričice ili tabasco. Šećer dodajemo da smanjimo kiselost rajčice.

Ukupna cijena ~ 17.48 kn

Normativ

Wrap tortillas 4x25cm 245g, Casa fiesta

Wrap tortillas 4x25cm 245g, Casa fiesta

saznajte više na www.salvia.hr

62 g
Wrap tortillas 4x25cm 245g, Casa fiesta
4.43 kn ( 71.4kn/kg )
Wrap tortillas 4x25cm 245g, Casa fiesta
80 g
Pileći file
4.67 kn ( 58.4kn/kg )
30 g
Patlidžan
0.45 kn ( 14.9kn/kg )
30 g
Paprika crvena
0.68 kn ( 22.7kn/kg )
40 g
Kukuruz smrznuti 450g
0.93 kn ( 23.2kn/kg )
40 g
Luk crveni
0.17 kn ( 4.2kn/kg )
Maslinovo ulje ekstra djev. 0.5l, De Cecco

Maslinovo ulje ekstra djev. 0.5l, De Cecco

saznajte više na www.salvia.hr

0.01 l
Maslinovo ulje ekstra djev. 0.5l, De Cecco
0.84 kn ( 84.1kn/l )
Maslinovo ulje ekstra djev. 0.5l, De Cecco
Gouda 400g, Sirela

Gouda 400g, Sirela

saznajte više na www.dukat.hr

40 g
Gouda 400g, Sirela
2.61 kn ( 65.2kn/kg )
Gouda 400g, Sirela
2 g
Sol sitna 1kg
0.01 kn ( 4.19kn/kg )
0.5 g
Papar crni mljeveni 100g
0.05 kn ( 97.5kn/kg )
Burrito seasoning mix 40g, Casa Fiesta

Burrito seasoning mix 40g, Casa Fiesta

saznajte više na www.salvia.hr

3 g
Burrito seasoning mix 40g, Casa Fiesta
0.8 kn ( 268.2kn/kg )
Burrito seasoning mix 40g, Casa Fiesta
60 g
Rajčica sjeckana 390g
1.31 kn ( 21.8kn/kg )
5 g
Matovilac
0.53 kn ( 105.7kn/kg )
1 g
Šećer kristal 1kg
0.01 kn ( 7.8kn/kg )
l
Pivo 0.33l
4.22 kn

Priprema

Pileći file narežemo na kockice. Očistimo luk, papriku i patlidžan, te ih narežemo na kockice. Naribamo goudu.

Kuhanje

Na maslinovom ulju prepržimo piletinu i povrće uz dodatak meksičkog začina (burrito seasoning mix). Dodamo sjeckanu rajčicu i prokuhamo 5 minuta. Okus doradimo sa soli, šećerom i paprom. Tortillu napunimo sa nadjevom, ali ostavimo 0,03 l soka. Zamotamo i stavimo u pouljenu vatrostalnu posudu ili protvan. Prelijemo tortillu sa preostalim sokom, posipamo ribanom goudom i zapečemo u pećnici na 180 C cca 10 minuta.

Serviranje

Gotovu enchiladu prerežemo, složimo na tanjur i dekoriramo matovilcem.


Izdvojeni recepti

Biftek bombon

Biftek bombon

  • vrijeme pripreme: 40 min
  • cijena ~ 51.26 kn
  • 1032 posjeta
Grah varivo s tjesteninom

Grah varivo s tjesteninom

  • vrijeme pripreme: 40 min
  • cijena ~ 8.09 kn
  • 6204 posjeta
Buzara od dagnji na bijelo

Buzara od dagnji na bijelo

  • vrijeme pripreme: 20 min
  • cijena ~ 12.39 kn
  • 2543 posjeta