Recepti


Salata od hobotnice s krumpirom

Salata od hobotnice s krumpirom

  • vrijeme pripreme: 120min
  • cijena ~ 37.04kn
  • 5921 posjeta

U salatu od hobotnice možemo umiješati i rajčicu, masline, kapare... Umjesto soka limuna možemo ju začiniti sokom nekog drugog agrum ili octom. Na isti način možemo pripremati i salate od drugih plodova mora (sipe, liganja, kozica, mesa školjaka...), ali ih je potrebno kuhati puno kraće.

Ukupna cijena ~ 37.04 kn

Normativ

0.35 kg
Hobotnica 800 - 1200g
30.84 kn ( 88.1kn/kg )
0.2 kg
Krumpir
0.56 kn ( 2.8kn/kg )
30 g
Luk crveni
0.13 kn ( 4.2kn/kg )
4 g
Češnjak
0.08 kn ( 19.9kn/kg )
Maslinovo ulje ekstra djev. 0.5l, De Cecco

Maslinovo ulje ekstra djev. 0.5l, De Cecco

saznajte više na www.salvia.hr

0.02 l
Maslinovo ulje ekstra djev. 0.5l, De Cecco
1.68 kn ( 84.1kn/l )
Maslinovo ulje ekstra djev. 0.5l, De Cecco
20 g
Zelena salata
0.22 kn ( 10.8kn/kg )
20 g
Crveni radić
0.37 kn ( 18.5kn/kg )
10 g
Rukola
1.03 kn ( 103.1kn/kg )
0.1 kom
Svježe bilje francuski peršin
1.55 kn ( 15.5kn/kom )
2 g
Sol sitna 1kg
0.01 kn ( 4.19kn/kg )
0.5 g
Papar crni mljeveni 100g
0.05 kn ( 97.5kn/kg )
0.5 g
Papar crni u zrnu 50g
0.06 kn ( 111.8kn/kg )
Culinary limunov sok 0.25l, Rauch

Culinary limunov sok 0.25l, Rauch

Culinary limunov sok 100% 0,25 litre. 100% limunov sok iz koncentriranog soka limuna, pasteriziran. Sadržaj limunovog soka ove boce jednak je količini soka istisnutog iz približno 8 limuna.

saznajte više na www.rauch.cc

0.01 l
Culinary limunov sok 0.25l, Rauch
0.48 kn ( 47.96kn/l )
Culinary limunov sok 0.25l, Rauch
l
Bijelo vino pošip 0.75l
8.54 kn
l
Voda gazirana 0.5l
1.54 kn

Priprema

Luk, list francuskog peršina i češnjak očistimo i sitno nasjeckamo. Zelenu salatu, radić i rukolu očistimo i operemo.

Kuhanje

Hobotnicu očistimo i stavimo kuhati u hladnu vodu uz dodatak lista lovora i papra u zrnu, te skuhamo (cca sat i pol vremena od kada voda prokuha ovisi o veličini hobotnice). Kuhanu hobotnicu narežemo na kolutove (krakove), odnosno kockice (glavu). Krumpir operemo, stavimo u hladnu vodu, te skuhamo, ocijedimo i pustimo da se hladi u cjedilu da što više vode ispari. Ogulimo ga i narežemo na kockice. Narezanu hobotnicu pomiješamo s lukom i češnjakom, kuhanim krumpirom, povežemo maslinovim uljem i sokom limuna, te začinimo sa soli, sjeckanim listom peršina i paprom.

Serviranje

Na lisnate salate složimo salatu od hobotnice i dekoriramo listom peršina i mini rajčicom.


Izdvojeni recepti

Enchilada s piletinom i povrćem

Enchilada s piletinom i povrćem

  • vrijeme pripreme: 40 min
  • cijena ~ 17.48 kn
  • 3087 posjeta
Krem juha od vrganja s krutonima od kruha

Krem juha od vrganja s krutonima od kruha

  • vrijeme pripreme: 30 min
  • cijena ~ 5.18 kn
  • 1438 posjeta
MARGARITA

MARGARITA

  • vrijeme pripreme: 15 min
  • cijena ~ 11.23 kn
  • 1276 posjeta
Conchiglioni u umaku od kurkume, piletine i poriluka

Conchiglioni u umaku od kurkume, piletine i poriluka

  • vrijeme pripreme: 30 min
  • cijena ~ 17.72 kn
  • 1464 posjeta