Recepti


Pohani oslić na pariški način s krumpir salatom

Pohani oslić na pariški način s krumpir salatom

  • vrijeme pripreme: 60min
  • cijena ~ 14.84kn
  • 5776 posjeta

Temperatura ulja u kojem ćemo pržiti ribu je jako važna. Ukoliko nam ulje nije dovoljno vruće, riba će upiti previše ulja. Na isti način možemo pripremati bilo koju vrstu ribe. Krumpir salatu možemo poslužiti hladnu, ali i toplu.

Ukupna cijena ~ 14.84 kn

Normativ

0.2 kg
Oslić bez glave 500g
7.48 kn ( 37.4kn/kg )
Vegeta Twist Natur riba 30 g

Vegeta Twist Natur riba 30 g

Vegeta Twist Natur riba je specijalni dodatak pripremljen upravo po mjeri ribe i ribljih jela. Želite li začiniti ribu dodatkom koji nema dodanih pojačivača okusa, aroma niti bojila i sadrži začine poput lovora i ružmarina odaberite upravo ovaj.

saznajte više na www.vegeta.hr

2 g
Vegeta Twist Natur riba 30 g
0.27 kn ( 136.7kn/kg )
Vegeta Twist Natur riba 30 g
30 g
Brašno oštro 1kg
0.21 kn ( 6.9kn/kg )
0.5 kom
Jaja L
0.80 kn ( 1.6kn/kom )
0.25 kg
Krumpir
0.70 kn ( 2.8kn/kg )
20 g
Rukola
2.06 kn ( 103.1kn/kg )
40 g
Luk ljubičasti
0.26 kn ( 6.4kn/kg )
Maslinovo ulje ekstra djev. 0.5l, De Cecco

Maslinovo ulje ekstra djev. 0.5l, De Cecco

saznajte više na www.salvia.hr

0.02 l
Maslinovo ulje ekstra djev. 0.5l, De Cecco
1.68 kn ( 84.1kn/l )
Maslinovo ulje ekstra djev. 0.5l, De Cecco
0.01 l
Vinski ocat crveni 1l
0.11 kn ( 10.9kn/l )
0.05 l
Suncokretovo ulje 1l
0.62 kn ( 12.49kn/l )
20 g
Mini rajčica
0.59 kn ( 29.5kn/kg )
2 g
Sol sitna 1kg
0.01 kn ( 4.19kn/kg )
0.5 g
Papar crni mljeveni 100g
0.05 kn ( 97.5kn/kg )
l
Bijelo vino chardonnay 0.75l
7.24 kn
l
Voda gazirana 0.5l
1.54 kn

Priprema

File oslića narežemo i začinimo Vegetom Twist Natur ribe. Luk očistimo i narežemo na listiće. Razmutimo jaje uz dodatak soli (1 g). Operemo i očistimo rukolu.

Kuhanje

Oprani krumpir stavimo u hladnu slanu vodu i skuhamo (kada prokuha još cca 30 minuta ovisi o veličini). Kuhani krumpir ocijedimo i pustimo da voda ispari iz njega. Ogulimo ga, dodamo luk, rukolu i sve začinimo sa soli, paprom, octom i maslinovim uljem. Pripremljeni file oslića uvaljamo u brašno, zatim u razmućena jaja i spržimo u suncokretovom ulju, te izvadimo na papirnati ubrus da papir upije višak ulja.

Serviranje

Gotovi file oslića složimo na tanjur sa krumpir salatom i dekoriramo mini rajčicom.


Izdvojeni recepti

Punjeni janjeći but s pečenim krumpirom

Punjeni janjeći but s pečenim krumpirom

  • vrijeme pripreme: 120 min
  • cijena ~ 30.48 kn
  • 1785 posjeta
Štrukli u umaku od kobasica i lučica

Štrukli u umaku od kobasica i lučica

  • vrijeme pripreme: 30 min
  • cijena ~ 19.83 kn
  • 944 posjeta
Rolada Štefani s pire krumpirom

Rolada Štefani s pire krumpirom

  • vrijeme pripreme: 120 min
  • cijena ~ 12.75 kn
  • 2726 posjeta