Recepti


Orada na žaru s blitvom i krumpirom na dalmatinski

Orada na žaru s blitvom i krumpirom na dalmatinski

  • vrijeme pripreme: 50min
  • cijena ~ 27.18kn
  • 3770 posjeta

Temperatura roštilja ili tave u kojoj ćemo pržiti ribu je jako važna (ne smije biti prevruća, ali ni mlaka). Na isti način možemo pripremati bilo koju vrstu ribe. Umjesto blitve možemo koristiti i kelj.

Ukupna cijena ~ 27.18 kn

Normativ

0.3 kg
Orada L
19.29 kn ( 64.3kn/kg )
Vegeta Twist Natur riba 30 g

Vegeta Twist Natur riba 30 g

Vegeta Twist Natur riba je specijalni dodatak pripremljen upravo po mjeri ribe i ribljih jela. Želite li začiniti ribu dodatkom koji nema dodanih pojačivača okusa, aroma niti bojila i sadrži začine poput lovora i ružmarina odaberite upravo ovaj.

saznajte više na www.vegeta.hr

2 g
Vegeta Twist Natur riba 30 g
0.27 kn ( 136.7kn/kg )
Vegeta Twist Natur riba 30 g
Maslinovo ulje ekstra djev. 0.5l, De Cecco

Maslinovo ulje ekstra djev. 0.5l, De Cecco

saznajte više na www.salvia.hr

0.02 l
Maslinovo ulje ekstra djev. 0.5l, De Cecco
1.68 kn ( 84.1kn/l )
Maslinovo ulje ekstra djev. 0.5l, De Cecco
0.2 kg
Krumpir
0.56 kn ( 2.8kn/kg )
0.15 kg
Blitva smrznuta 750g
3.18 kn ( 21.2kn/kg )
0.5 g
Papar crni mljeveni 100g
0.05 kn ( 97.5kn/kg )
20 g
Limun
0.18 kn ( 8.9kn/kg )
10 g
Mini rajčica
0.30 kn ( 29.5kn/kg )
0.05 kom
Svježe bilje ružmarin
0.73 kn ( 14.5kn/kom )
40 g
Češnjak
0.80 kn ( 19.9kn/kg )
2 g
Sol sitna 1kg
0.01 kn ( 4.19kn/kg )
0.01 l
Bijelo vino stolno
0.15 kn ( 14.7kn/l )
l
Bijelo vino rajnski rizling 0.75l
5.31 kn
l
Voda gazirana 0.5l
1.54 kn

Priprema

Oradu očistimo od ljuske, škrga i utrobe, zarežemo, posušimo ju (da se ne lijepi) i začinimo ju Vegetom Twist Natur za ribe. Krumpir ogulimo i narežemo na kocke. Češnjak očistimo i sitno nasjeckamo.

Kuhanje

Krumpir stavimo kuhati u hladnu slanu vodu i skuhamo. Pripremljenu oradu ispečemo na roštilju ili maslinovom ulju. U toku pečenja potrebno je u nekoliko navrata ružmarinom nanijeti maslinovo ulje preko ribe. Na maslinovom ulju prepržimo sjeckani češnjak, dodamo odmrznutu blitvu, podlijemo vinom i okus doradimo sa soli i paprom. Krumpir kuhan u slanoj vodi pomiješamo sa pripremljenom blitvom.

Serviranje

Pečenu oradu i blitvu na dalmatinski složimo na tanjur, te dekoriramo limunom, mini rajčicom i ružmarinom.


Izdvojeni recepti

Musaka od krumpira s jogurtom

Musaka od krumpira s jogurtom

  • vrijeme pripreme: 90 min
  • cijena ~ 13.17 kn
  • 3215 posjeta
Rižoto s kranjskom kobasicom i crvenim grahom

Rižoto s kranjskom kobasicom i crvenim grahom

  • vrijeme pripreme: 40 min
  • cijena ~ 11.92 kn
  • 1506 posjeta
Pileći file punjen škampima u umaku od škampi s kroketima

Pileći file punjen škampima u umaku od škampi s kroketima

  • vrijeme pripreme: 50 min
  • cijena ~ 30.82 kn
  • 1378 posjeta