Recepti


Kotlet na samoborski način

Kotlet na samoborski način

  • vrijeme pripreme: 70min
  • cijena ~ 12.73kn
  • 3602 posjeta

Ukoliko ne želimo na kraju sve zajedno zapeći, krumpire trebamo peći 10 minuta duže. Umjesto kotleta na isti način možemo koristiti svinjski but ili vrat. Mesa bez kostiju je dovoljno 0,2 kg. Ukoliko koristimo na ovaj način biftek, teletinu, pileći ili pureći file pirjanje nije potrebno.

Ukupna cijena ~ 12.73 kn

Normativ

0.25 kg
Svinjski kotlet
9.3 kn ( 37.2kn/kg )
Svinjski kotlet
0.3 kg
Krumpir
0.84 kn ( 2.8kn/kg )
6 g
Češnjak
0.12 kn ( 19.9kn/kg )
10 g
Brašno glatko 1kg
0.06 kn ( 5.5kn/kg )
0.01 l
Bijelo vino stolno
0.15 kn ( 14.7kn/l )
Vegeta Twist Natur svinjetina 30 g

Vegeta Twist Natur svinjetina 30 g

Vegeta Twist Natur svinjetina je specijalni dodatak namjenjen svinjskom mesu i jelima od svinjetine. To je kombinacija začina i povrća koja ne sadrži dodane pojačivače okusa, arome niti bojila.

saznajte više na www.vegeta.hr

2 g
Vegeta Twist Natur svinjetina 30 g
0.3 kn ( 149.67kn/kg )
Vegeta Twist Natur svinjetina 30 g
0.02 l
Suncokretovo ulje 1l
0.25 kn ( 12.49kn/l )
Goveđa kocka, Podravka

Goveđa kocka, Podravka

Goveđa kocka izrazito bogatih sastojaka dat će jelima karakterističan okus i aromu prave domaće kuhinje. Ona je osnova za pripremanje izvrsne goveđe juhe, a kao krepki temeljac ili kocka može se koristiti za pripremanje jela od riže, tjestenine, raznih složenaca, jela od divljači i mnogih drugih jela.

saznajte više na www.podravka.hr

3 g
Goveđa kocka, Podravka
0.39 kn ( 128.7kn/kg )
Goveđa kocka, Podravka
10 g
Peršin list
0.20 kn ( 20.3kn/kg )
2 g
Sol sitna 1kg
0.01 kn ( 4.19kn/kg )
0.5 g
Papar crni mljeveni 100g
0.05 kn ( 97.5kn/kg )
10 g
Mini rajčica
0.30 kn ( 29.5kn/kg )
0.05 kom
Svježe bilje origano
0.78 kn ( 15.5kn/kom )
l
Bijelo vino graševina 0.75l
5.37 kn
l
Voda gazirana 0.5l
1.54 kn

Priprema

Svinjski kotlet lagano potučemo pod prozirnom folijom, porežemo žile i začinimo s Vegetom Twist Natur svinjetina. Krumpir ogulimo i narežemo na kriške. Očistimo češnjak i sitno nasjeckamo. Peršin list sitno nasjeckamo.

Kuhanje

Krumpir začinimo sa soli i paprom, pouljimo, podlijemo s vodom (0,02 l) i stavimo peći na 180 C 45 minuta. Kotlet uvaljamo s jedne strane u brašno i prepržimo na suncokretovom ulju (prvo stranu s brašnom). Dodamo češnjak, podlijemo s vinom i 0,2 l vode, te pustimo da prokuha. Dodamo goveđu kocku i lagano pirjamo 20 minuta podlijevajući vodom. Kotlet stavimo u vatrostalnu posudu, prekrijemo krumpirima, u umak dodamo sjeckani list peršina i prelijemo ga preko krumpira i kotleta. Vratimo u pećnicu na 180 C cca 15 minuta.

Serviranje

Kotlet naslonimo na krumpire, prelijemo umakom i dekoriramo mini rajčicom i listom origana.


Izdvojeni recepti

Cezar salata s piletinom

Cezar salata s piletinom

  • vrijeme pripreme: 30 min
  • cijena ~ 17.86 kn
  • 2821 posjeta
Palačinke s džemom od naranče

Palačinke s džemom od naranče

  • vrijeme pripreme: 30 min
  • cijena ~ 4.41 kn
  • 818 posjeta
Pikantni hot dog

Pikantni hot dog

  • vrijeme pripreme: 20 min
  • cijena ~ 6.15 kn
  • 1220 posjeta
Štrukli u umaku od kobasica i lučica

Štrukli u umaku od kobasica i lučica

  • vrijeme pripreme: 30 min
  • cijena ~ 19.83 kn
  • 707 posjeta