Recepti


Pureći file u umaku od gljiva s njokima

Pureći file u umaku od gljiva s njokima

  • vrijeme pripreme: 40min
  • cijena ~ 25.90kn
  • 6601 posjeta

Umjesto purećeg filea možemo koristiti i druga mesa (pileći, svinjski ili teleći odrezak, ramstek ili biftek). Ukoliko ne prerežemo ili odstranimo žilice, meso se savija i neravnomjerno prži. Smrznute njoke kuhamo u kipućoj slanoj vodi, kada isplivaju i voda prokuha, njoki su gotovi. Kao ni drugu tjesteninu, ni njoke ne ispiremo nego ocijedimo i odmah stavimo na tanjur.

Ukupna cijena ~ 25.90 kn

Normativ

0.2 kg
Pureći file
14.44 kn ( 72.2kn/kg )
60 g
Miješavina gljiva 450g
3.01 kn ( 50.1kn/kg )
Vrhnje za kuhanje 500g, Dukat Brzo&Fino

Vrhnje za kuhanje 500g, Dukat Brzo&Fino

Brzo&Fino vrhnja za kuhanje se mogu koristiti za pripremu ili kao dodatak jelu, kojemu će podariti punoću okusa, a vama neopisiv užitak lakoće i brzine kuhanja. Probudite kulinarsku maštu uz Brzo&Fino vrhnje za kuhanje koje jelima daju jedinstven okus.

saznajte više na www.dukat.hr

0.02 l
Vrhnje za kuhanje 500g, Dukat Brzo&Fino
0.6 kn ( 29.98kn/l )
Vrhnje za kuhanje 500g, Dukat Brzo&Fino
0.12 kg
Njoki smznuti 500g
3.53 kn ( 29.4kn/kg )
Maslinovo ulje ekstra djev. 0.5l, De Cecco

Maslinovo ulje ekstra djev. 0.5l, De Cecco

saznajte više na www.salvia.hr

0.02 l
Maslinovo ulje ekstra djev. 0.5l, De Cecco
1.68 kn ( 84.1kn/l )
Maslinovo ulje ekstra djev. 0.5l, De Cecco
20 g
Luk crveni
0.08 kn ( 4.2kn/kg )
Vegeta Twist Natur piletina 30 g

Vegeta Twist Natur piletina 30 g

Vegeta Twist Natur piletina je specijalni dodatak namjenjen piletini i jelima od piletine. To je kombinacija povrća i začina kao što su bijeli papar, timijan, muškatni oraščić te ne sadrži dodane pojačivača okusa, arome niti bojila.

saznajte više na www.vegeta.hr

2 g
Vegeta Twist Natur piletina 30 g
0.3 kn ( 149.67kn/kg )
Vegeta Twist Natur piletina 30 g
Natur krem juha od gljiva 42g

Natur krem juha od gljiva 42g

Natur krem juha od gljiva je juha posebnog, bogatog okusa gljiva, a sadrži komadiće vrganja, šampinjona i raznolikog povrća. Juha ne sadrži dodane pojačivače okusa, bojila, arome te sadrži morsku sol i ekstra djevičansko maslinovo ulje te je prikladna za vegetarijance.

saznajte više na www.podravka.hr

8 g
Natur krem juha od gljiva 42g
1.03 kn ( 129.1kn/kg )
Natur krem juha od gljiva 42g
10 g
Mini rajčica
0.30 kn ( 29.5kn/kg )
2 g
Sol sitna 1kg
0.01 kn ( 4.19kn/kg )
0.5 g
Papar crni mljeveni 100g
0.05 kn ( 97.5kn/kg )
0.05 kom
Svježe bilje ružmarin
0.73 kn ( 14.5kn/kom )
0.01 l
Bijelo vino stolno
0.15 kn ( 14.7kn/l )
l
Bijelo vino silvanac zeleni 0.75l
10.56 kn
l
Voda gazirana 0.5l
1.54 kn

Priprema

Pureći file narežemo na odreske debljine 1 cm, lagano potučemo pod folijom, porežemo žile (ako ih ima) i začinimo Vegetom Twist Natur piletina. Natur krem juhu od gljiva razmutimo u 0,1 l mlake vode. Luk očistimo i sitno nasjeckamo.

Kuhanje

Na pola količine maslinovog ulja prepržimo sjeckani luk i mješavinu gljiva. Podlijemo vinom i razmućenom juhom od gljiva, te pustimo da prokuha. Dodamo vrhnje za kuhanje, još malo prokuhamo i okus doradimo sa soli i paprom. Na preostalom ulju prepržimo pripremljeni pureći odrezak. U kipućoj slanoj vodi skuhamo njoke i ocijedimo.

Serviranje

Na tanjur stavimo kuhane njoke, naslonimo pureći odrezak i prelijemo gotovim umakom od gljiva. Dekoriramo ružmarinom i mini rajčicom.


Izdvojeni recepti

Janjeća koljenica s maslinama i umakom od rajčice

Janjeća koljenica s maslinama i umakom od rajčice

  • vrijeme pripreme: 110 min
  • cijena ~ 28.58 kn
  • 1064 posjeta
Rolana teleća prsa s pečenim krumpirom i povrćem

Rolana teleća prsa s pečenim krumpirom i povrćem

  • vrijeme pripreme: 150 min
  • cijena ~ 24.25 kn
  • 8099 posjeta
Penne arrabiatta

Penne arrabiatta

  • vrijeme pripreme: 40 min
  • cijena ~ 9.18 kn
  • 1072 posjeta
Pjenica od bakalara

Pjenica od bakalara

  • vrijeme pripreme: 180 min
  • cijena ~ 12.85 kn
  • 1658 posjeta