Recepti


Pileći batci s hrskavom koricom na mediteranskom krumpiru

Pileći batci s hrskavom koricom na mediteranskom krumpiru

  • vrijeme pripreme: 60min
  • cijena ~ 19.08kn
  • 4325 posjeta

Na isti način možemo pripremati i pileći zabatak i krila, a ako koristimo pileći file dovoljno ga je samo prepržiti s obje strane. Šećer koristimo u jelima s rajčicom da smanjimo kiselost. Umjesto mediteranskog krumpira možemo kao prilog poslužiti pire od povrća, povrće na maslacu, pečeni ili prženi krumpir. Pesto alla genovese je dodatak jelima koji sadrži pinjole, bosiljak, parmezan, maslinovo ulje i češnjak. Zajedno s rajčicom daje pravi okus mediterana.

Ukupna cijena ~ 19.08 kn

Normativ

0.25 kg
Pileći batak
11.33 kn ( 45.3kn/kg )
10 g
Krušne mrvice
0.13 kn ( 12.6kn/kg )
Ribani ribanac 40g, Sirela

Ribani ribanac 40g, Sirela

Ribanac je vrhunski ekstra tvrdi sir parmezanskog tipa. Zrije dugo – od jedne do dvije godine. Tek tada postaje zrnat, tvrd i lomljiv. Aroma mu je puna, slatkasta, s izrazitom voćnom primjesom. Nariban ili u kockicama, Ribanac je vrhunski gurmanski doživljaj!

saznajte više na www.dukat.hr

10 g
Ribani ribanac 40g, Sirela
1.45 kn ( 145.2kn/kg )
Ribani ribanac 40g, Sirela
0.3 kg
Krumpir
0.84 kn ( 2.8kn/kg )
Vegeta Twist Natur piletina 30 g

Vegeta Twist Natur piletina 30 g

Vegeta Twist Natur piletina je specijalni dodatak namjenjen piletini i jelima od piletine. To je kombinacija povrća i začina kao što su bijeli papar, timijan, muškatni oraščić te ne sadrži dodane pojačivača okusa, arome niti bojila.

saznajte više na www.vegeta.hr

2 g
Vegeta Twist Natur piletina 30 g
0.3 kn ( 149.67kn/kg )
Vegeta Twist Natur piletina 30 g
10 g
Brašno oštro 1kg
0.07 kn ( 6.9kn/kg )
Pesto alla genovese 190g, Sacla

Pesto alla genovese 190g, Sacla

saznajte više na www.salvia.hr

4 g
Pesto alla genovese 190g, Sacla
0.62 kn ( 154.3kn/kg )
Pesto alla genovese 190g, Sacla
4 g
Češnjak
0.08 kn ( 19.9kn/kg )
10 g
Luk crveni
0.04 kn ( 4.2kn/kg )
Maslinovo ulje ekstra djev. 0.5l, De Cecco

Maslinovo ulje ekstra djev. 0.5l, De Cecco

saznajte više na www.salvia.hr

0.02 l
Maslinovo ulje ekstra djev. 0.5l, De Cecco
1.68 kn ( 84.1kn/l )
Maslinovo ulje ekstra djev. 0.5l, De Cecco
60 g
Rajčica
0.71 kn ( 11.9kn/kg )
50 g
Rajčica passata 425g
0.90 kn ( 17.9kn/kg )
1 g
Šećer kristal 1kg
0.01 kn ( 7.8kn/kg )
2 g
Sol sitna 1kg
0.01 kn ( 4.19kn/kg )
0.5 g
Papar crni mljeveni 100g
0.05 kn ( 97.5kn/kg )
0.01 l
Bijelo vino stolno
0.15 kn ( 14.7kn/l )
0.05 kom
Svježe bilje ružmarin
0.73 kn ( 14.5kn/kom )
l
Bijelo vino malvazija 0.75l
7.48 kn
l
Voda gazirana 0.5l
1.54 kn

Priprema

Pileće batke operemo, začinimo s Vegetom Twist Natur piletina i uvaljamo u smjesu od ribanog ribanca, brašna i krušnih mrvica. Luk i češnjak očistimo i sitno nasjeckamo. Pola količine ružmarina sitno nasjeckamo. Rajčicu očistimo i narežemo na kockice.

Kuhanje

Krumpir operemo i stavimo u hladnu i posoljenu vodu. Pustimo da se skuha do pola (10 minuta nakon što prokuha), ogulimo ga i narežemo na ploške. Na pola količine maslinovog ulja prepržimo luk i češnjak uz dodatak soli, podlijemo s vinom i pasiranom rajčicom, te pustimo da prokuha. Dodamo narezanu rajčicu, a okus doradimo s pestom, sjeckanim ružmarinom, paprom i šećerom. U vatrostalnu posudu ili protvan složimo red ploški krumpira, red umaka od rajčice i red krumpira, te zapečemo na 180 C cca 30 minuta. Na preostalom maslinovom ulju prepržimo pripremljene pileće batke sa svih strana i završimo u pećnici na 180 C cca 15 minuta.

Serviranje

Izvadimo zapečeni krumpir na tanjur i na njega naslonimo gotove pileće batke. Dekoriramo preostalim ružmarinom.


Izdvojeni recepti

Pileći file u umaku od sira s njokima

Pileći file u umaku od sira s njokima

  • vrijeme pripreme: 30 min
  • cijena ~ 24.28 kn
  • 14822 posjeta
Pileća šunkica sa tortellinima od pršuta

Pileća šunkica sa tortellinima od pršuta

  • vrijeme pripreme: 50 min
  • cijena ~ 23.44 kn
  • 2638 posjeta
Pileći batci s pohanim šampinjonima

Pileći batci s pohanim šampinjonima

  • vrijeme pripreme: 40 min
  • cijena ~ 23.64 kn
  • 2216 posjeta
Brudet od hobotnice

Brudet od hobotnice

  • vrijeme pripreme: 150 min
  • cijena ~ 34.54 kn
  • 4039 posjeta