Recepti


Pečena krvavica s kiselim zeljem

Pečena krvavica s kiselim zeljem

  • vrijeme pripreme: 40min
  • cijena ~ 11.29kn
  • 7250 posjeta

Umjesto pirjanog kiselog zelja, možemo poslužiti restani krumpir ili pire, a umjesto krvavice možemo koristiti kranjske kobasice, safalade, debrecinke ili slične kobasice.

Ukupna cijena ~ 11.29 kn

Normativ

0.25 kg
Krvavice
7.4 kn ( 29.6kn/kg )
Krvavice
0.25 kg
Kiselo zelje
2.35 kn ( 9.4kn/kg )
4 g
Češnjak
0.08 kn ( 19.9kn/kg )
20 g
Luk crveni
0.08 kn ( 4.2kn/kg )
0.5 g
Papar crni mljeveni 100g
0.05 kn ( 97.5kn/kg )
0.02 l
Suncokretovo ulje 1l
0.25 kn ( 12.49kn/l )
10 g
Mini rajčica
0.30 kn ( 29.5kn/kg )
0.05 kom
Svježe bilje mažuran
0.78 kn ( 15.5kn/kom )
2 g
Sol sitna 1kg
0.01 kn ( 4.19kn/kg )
l
Bijelo vino graševina 0.75l
5.37 kn
l
Voda gazirana 0.5l
1.54 kn

Priprema

Luk i češnjak očistimo, te sitno nasjeckamo.

Kuhanje

Na ulju prepržimo sjeckani luk i češnjak uz dodatak soli (da luk prije omekša). Kada luk i češnjak malo uvenu dodamo rezano kiselo zelje i polako pirjamo cca 30 minuta podlijevajući vodom. Krvavice pouljimo i ispečemo u pećnici na 180 stupnjeva cca 25 minuta.

Serviranje

Na tanjur stavimo pečenu krvavicu, pored nje pirjano kiselo zelje, te dekoriramo mini rajčicom i listom mažurana.


Izdvojeni recepti

Pjenica od bakalara

Pjenica od bakalara

  • vrijeme pripreme: 180 min
  • cijena ~ 12.85 kn
  • 2237 posjeta
Buzara od dagnji na bijelo

Buzara od dagnji na bijelo

  • vrijeme pripreme: 20 min
  • cijena ~ 12.39 kn
  • 2626 posjeta
Rižoto od škampi sa šafranom i mažuranom

Rižoto od škampi sa šafranom i mažuranom

  • vrijeme pripreme: 40 min
  • cijena ~ 33.91 kn
  • 1505 posjeta