Recepti


Pita mađarica

Pita mađarica

  • vrijeme pripreme: 30min
  • cijena ~ 61.85kn
  • 4766 posjeta

Preporučujemo izradu recepta za 10 porcija ( četiri komada po porciji) u kalupu 35 x 25 cm. Mekan, kremasti i vrlo slatki kolač. Jedan od onih s kojim ne možete pogriješiti; niti kod izrade, niti kao izbor za goste. S gotovim korama za pitu ovo je kolač bez pečenja.

Ukupna cijena ~ 61.85 kn

Normativ

0.6 kg
Kore za pitu mađaricu 600g
27.90 kn ( 46.5kn/kg )
0.5 l
Mlijeko svježe 1l
2.75 kn ( 5.5kn/l )
0.15 kg
Šećer kristal 1kg
1.17 kn ( 7.8kn/kg )
0.35 kg
Čokolada za kuhanje 200g
16.38 kn ( 46.8kn/kg )
0.25 kg
Margarin 250g
5.58 kn ( 22.3kn/kg )
100 g
Brašno oštro 1kg
0.69 kn ( 6.9kn/kg )
Vrhnje za šlag 500g, Dukat Brzo&Fino

Vrhnje za šlag 500g, Dukat Brzo&Fino

"Brzo & Fino vrhnje za šlag neizostavan je dodatak vašim slasticama. Ukusan, prirodan i bez konzervansa, spravljen od domaćeg mlijeka, idealan je za pripremu torti i kolača, slatkih napitaka, voćnih salata, pudinga i slatkih preljeva."

saznajte više na www.dukat.hr

0.2 l
Vrhnje za šlag 500g, Dukat Brzo&Fino
7.38 kn ( 36.9kn/l )
Vrhnje za šlag 500g, Dukat Brzo&Fino

Priprema

Pripremimo kalup ili tacnu na kojoj ćemo slagati kolač. Kupljene kore za pitu izvadimo iz kutije pazeći da se ne polome. Odvojimo 150 g čokolade za kremu i 200 g za glazuru.

Kuhanje

Brašno i šećer promiješamo sa malo mlijeka. Ostatak mlijeka stavimo kuhati. Kada mlijeko prokuha, smanjimo vatru, umiješamo smjesu od brašna i šećera te kuhamo 5 min stalno miješajući pjenjačom. Kada se smjesa zgusne kao puding maknemo s vatre. U vruću smjesu umiješamo 150 g čokolade i margarin. Krema je gotova kada se svi sastojci sljube. Dobivenom kremom premažemo prvu koru (tako da je debljina kore i kreme podjednaka), na kremu slažemo drugu koru, ponovno premazujući kremom. Ponavljamo postupak dok ne posložimo sve kore. Vrhnje za šlag pustimo da zakuha na vatri. Maknemo s vatre i umiješamo 200 g čokolade. Glazura je gotova kada se čokolada potpuno otopi i izmješa sa vrhnjem za šlag. Glazurom prelijemo kolač. Kolač stavimo u hladnjak da se potpuno ohladi i krema stisne.

Serviranje

Kolač izrežemo i posložimo na tanjur.


Izdvojeni recepti

Fusilli s piletinom, kozicama i povrćem

Fusilli s piletinom, kozicama i povrćem

  • vrijeme pripreme: 30 min
  • cijena ~ 21.69 kn
  • 1789 posjeta
Rižoto od škampi sa šafranom i mažuranom

Rižoto od škampi sa šafranom i mažuranom

  • vrijeme pripreme: 40 min
  • cijena ~ 33.91 kn
  • 1574 posjeta
Salata od hobotnice s krumpirom

Salata od hobotnice s krumpirom

  • vrijeme pripreme: 120 min
  • cijena ~ 37.04 kn
  • 6378 posjeta